Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szállítási információk

Termékajánló
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate

Hungarikum

Fő kategória >Hungarikum

Külföldi ismerősei minden bizonnyal értékelni fogják a Magyarországról származó ajándékokat, amelyek kultúránk egy darabját is közvetítik feléjük. A tradicionális magyar ételek szinte kivétel nélkül elnyerik a hozzánk látogatók tetszését. Ők biztosan örülni fognak, ha magukkal vihetik a frissen felfedezett ízeket. A magyar konyhára jellemző fűszerpaprika igazi ritkaság, így biztosan büszkén fogják megismertetni azt barátaikkal.

Választékunkban szerepel komplett gulyáscsomag, amely tartalmazza a szükséges fűszereket és az idegen nyelvű receptet, hogy a megajándékozott hazaérve maga is kipróbálhassa a gulyás elkészítését.

Kínálatunkban megtalálhatók kiváló minőségű magyar pálinkák is. Az elsőrangú gyümölcsökből készült pálinkák magukban hordozzák a magyar napsütés fényét és a táj ízeit. A magyar jelképeket ábrázoló fa dísztárgyak mutatós elemei lehetnek a lakásnak. A fa természetessége melegséggel tölti meg bármelyik helyiséget.

Tekintse meg hungarikum kínálatunkat!Sorrend:

Fűszerek

A kalocsai fűszerpaprika méltán híres világszerte. Az őrölt paprika mint a magyar konyha nélkülözhetetlen fűszere egyedi ízekkel gazdagítja tradicionális ételeinket. A magyar gasztronómia sarokkövévé vált fűszer a XVIII. században terjedt el igazán az országban, ám már egy évszázaddal korábban meghonosodott nálunk. A paprika ugyan eredetileg nem hazai növény, ám a porrá törés magyar találmány. A paprika az alapja a világszerte a magyar konyhával azonosított gulyásnak és pörköltnek. A fűszerpaprika kiváló ajándék lehet a magyar ízeket kedvelő külföldi barátai számára, ahogyan az eredeti magyar pálinka is.

Fafaragások

A fafaragás a népművészet egyik legősibb módja. Az alapanyag viszonylag könnyen formálható, így szép motívumok alakíthatók ki a fa felületén. Alapvetően két részre oszthatók a magyar faragványok. Megkülönböztetjük a paraszti faművességet és a pásztorfaragást. A fából készült használati tárgyak díszítésére tájegységenként eltérő módokat választottak. A legelterjedtebbek a karcolás, az ékrovás és a domború faragás. Mára háttérbe szorultak a fa használati tárgyak, és főként dísztárgyak kerülnek ki a fafaragók kezei alól. A magyarságra jellemző mintákat felvonultató fafaragások mutatós díszei lehetnek a lakásnak.

 

Nászajándékot keres? Nézze meg esküvői ajándéknak is ideális kézműves kerámia termékeinket!


Webáruház készítés